Őszi receptek – 8. rész – A legegyszerűbb sütőtök krémleves

0

A legegyszerűbb sütőtök krémleves

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök (megsütve)
  • 4 db zsálya
  • 2 dkg vaj
  • 1.5 l alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megsült sütőtök húsát kikaparjuk (süthetünk külön ehhez is tököt, de ez egy tökéletes maradékfelhasználó recept is egyben).
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és zsályát, kicsit kevergetjük.
  3. Mehet mellé a kikapart sütőtök, ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 15 percig kis lángon főzzük.
  5. Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.(kép forrása: Femina)