A legegyszerűbb sütőtök krémleves
Hozzávalók
-
1 kg sütőtök (megsütve)
-
4 db zsálya
-
2 dkg vaj
-
1.5 l alaplé
-
3 gerezd fokhagyma
-
250 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megsült sütőtök húsát kikaparjuk (süthetünk külön ehhez is tököt, de ez egy tökéletes maradékfelhasználó recept is egyben).
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és zsályát, kicsit kevergetjük.
- Mehet mellé a kikapart sütőtök, ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 15 percig kis lángon főzzük.
- Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.(kép forrása: Femina)