Őszi receptek – 6. rész – GESZTENYÉS TEJSZÍNES KOCKA

0

GESZTENYÉS TEJSZÍNES KOCKA

HOZZÁVALÓK

   A piskótához:

  • 6db tojás
  • 12dkg cukor
  • 14dkg liszt
  • 12g sütőpor
  • 20dkg gesztenyemasszaA krémhez:
  • 3dl tej
  • 1tasak vaníliás pudingpor
  • 3ek cukor
  • 25dkg gesztenyemassza
  • 2dl tejszín
  • 1ek rum

    A tetejére :
  • 2dl tejszín
  • 1tasak habfixáló
  • 5dkg gesztenyemassza–>
    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 20×30 cm – es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk.
    2. A piskótához 3 db tojást szétválasztunk, a fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájákat.
    3. Ezután 7 dkg liszetet összekeverünk 6 gramm sütőporral, majd hozzáforgatjuk a tojásos masszához, és beleszórunk 10 dkg, nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyemasszát.
    4. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Így elkészítünk és megsütünk még egy lapot.
    5. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük.
    6. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémmé keverjük.
    7. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
    8. A krém 3/4-ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot pedig a piskóta tetejére kenjük.
    9. A tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük vele a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 – 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.