Home Egészségügy Nyitási terv: legkorábban húsvét után, az iskolák és a vendéglátó teraszok kezdhetik

Nyitási terv: legkorábban húsvét után, az iskolák és a vendéglátó teraszok kezdhetik

0
Nyitási terv: legkorábban húsvét után, az iskolák és a vendéglátó teraszok kezdhetik

Hivatalosan még csak az újraindításról szóló konzultáció eredményét tették közzé.

A több mint félmillió válaszadó 88 százaléka egyetértett abban, hogy a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani. 

 

A válaszadók 65 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mentesülhessenek egyes korlátozások alól, 74 százaléka az elsők között az este 8 utáni kijárási tilalmat enyhítené, 87 százaléka az éttermek, szállodák nyitását is előrevenné, 75 százaléka támogatja a sportlétesítmények nyitását, 58 százaléka védettségi igazolványhoz kötné a rendezvények látogatását, 79 százaléka osztja azt a véleményt, hogy a járvány végéig csak olyan külföldi léphessen be Magyarországra, aki védett a vírussal szemben.

Ha eléri az átoltottság a 2,5 milliót, elkezdődhet az újraindítás – írta Kocsis Máté FIDESZ frakcióvezető a közösségi oldalán.

Az Index információi szerint az operatív törzs most készülő újranyitási terve is a korlátozások fokozatos feloldásával számol, tehát nem egyszeri és átfogó lazítással. A szakemberek tanácsára mindezt nem elsősorban a napi halálozások számához kötnék, hanem a beoltottakéhoz.

A kormányzati logika szerint ugyanis a vakcinaigazolvány funkciója nem az, hogy valamiképpen büntesse a be nem oltottakat, hanem hogy minél többeket motiváljon arra, hogy minnél hamarabb védőoltást kapjanak.

Orbán Viktor miniszterelnök utalt már arra, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése az első mérföldkő – amikor ezt sikerül elérni, akkor indulhat újra az iskolai oktatás, és esetleg megnyithatnak a vendéglátó teraszok is.

Minden más „lazítást” csak akkor vesznek fontolóra, ha az átoltottság jelentősen tovább növekszik.

 

 

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here