Nem változik a kerület neve

0

Az önkormányzat kép viselő testületének legutóbbi ülésén a Minek nevezzelek? pályázattal kapcsolatos félreértést az előterjesztő Komáromi Zoltán tisztázta.

Az önkormányzat októberben hirdetett pályázatot Minek nevezzelek? címmel, mondván: a Pestszentlőrinc-Pestszentimre név hosszú, kimondani sem egyszerű. A kerület hivatalos közösségi oldalán mintegy százan kifogásolták, hogy miért kellene megváltoztatni a kerület nevét, nem is ez a legfontosabb, legaktuálisabb probléma.

A képviselő-testület október 14-i ülésének egyik napirendi pontját képezte a Minek nevezzelek? pályázat, amelynek keretében az előterjesztő Komáromi Zoltán arra hívta fel a fi gyelmet, hogy a tervek szerint a kerület hivatalos neve nem vátozna, csak mintegy becenévként szerepelne az a legtalálóbb elnevezés, amelyet a kerületi lakosok javaslatai alapján kiválasztanak. A városigazgató hozzátette: az előterjesztésben világosan szerepel,
hogy egyfajta becenév kereséséről van szó. Senki nem akarja átnevezni Pestszentlőrinc-Pestszentimrét. Ha szerencsések vagyunk, találunk közösen egy olyan becenevet, amelyet be tudunk vezetni a köztudatba – hangsúlyozta Komáromi Zoltán.
A napirend megtárgyalásakor az is elhangzott, hogy nehéz új nevet találni, de éppen azért írtak ki pályázatot, hogy kiderüljön, tud-e valaki jó nevet adni. A képviselő-testületi vitát követően a városházi ellenzék nem támogatta a javaslatot, amelyet azonban a képviselők többsége elfogadott.

(Bp18 Városkép)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here