Home Szabadidő Nem elég a védettséget igazoló plasztikkártya a Horvátországba utazáshoz

Nem elég a védettséget igazoló plasztikkártya a Horvátországba utazáshoz

0
Nem elég a védettséget igazoló plasztikkártya a Horvátországba utazáshoz
A papíralapú igazolásra is szükség lesz a belépéshez, mivel feltétel, hogy legalább két hét teljen el a második dózis után.

Egy héttel ezelőtt jelentette be Szijjártó Péter, hogy Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.

Hozzátette, hogy a technikai részletek a tárca konzuli szolgálatának honlapján lesznek megtalálhatók.

A napokban frissült tájékoztatóból kiderül, hogy nem elég a postán kiküldött védettségi igazolvány a beutazáshoz.

A konzuli szolgálat szerint

a beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap.

A postán kiküldött védettségi igazolvány mellett tehát a papíralapú igazolást is magunkkal kell vinnünk, utóbbit a háziorvostól vagy az oltóponton kapjuk meg az oltást követően. Ezt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is megerősítette szerdai Facebook-videójában.

A konzuli szolgálat emellett azt is közölte: az oltottságot igazoló személy Horvátországban ugyanolyan jogokat élvez, mint azok, akik horvát védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

 

(szeretlekmagyarország.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here