Home Suli Nagyon tudunk! Országos fizika csapatversenyt nyertek a Karinthy gimi diákjai

Nagyon tudunk! Országos fizika csapatversenyt nyertek a Karinthy gimi diákjai

0
Nagyon tudunk! Országos fizika csapatversenyt nyertek a Karinthy gimi diákjai

 

Országos fizika csapatversenyt nyertek a Karinthy Frigyes gimnázium diákja. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara által rendezett versenyen 9-13. osztályos középiskolai csapatok indulhattak. A versenyen olyan témák feldolgozását kellett megvalósítani, amelyeken keresztül szemléletesen bemutatható a fizika jelenléte a műszaki életben, vagy a különböző tudományokban és művészeti ágakban, illetve a mindennapok gyakorlatában.

Idén a Reich Fanni, Pafféri Bálint, Barla-Szabó Márton alkotta karinthys csapat nyerte meg a versenyt. Felkészítő tanáruk Kovács Szabolcs volt.

Vitaverseny

A nyertesek beszámolója

„A verseny híre novemberben jutott el hozzánk, rögtön jelentkeztünk, hiszen teljesen szabad kezet nyújtott a verseny a fizikai kísérletek kapcsán. A csapatunkat Kovács Szabolcs fizika tanárunk vette a szárnyai alá. Nagyon örültünk neki, hogy partnerként kezelt minket a szokásos tanár-diák kapcsolat helyett, ezáltal közösen próbáltuk meg a kísérletben keletkező hibákat kijavítani. Felszabadító érzés volt, hogy az évek során megszerzett elméleti fizika tudásunkat felhasználva mutathattunk be egy hétköznapi eszközt, a villámhárítót. Eleinte még csak álmodtunk róla, hogy a versenyen jól szerepelhetünk, de az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbak lettünk, és most a verseny végeztével is folytatni fogjuk a kísérlet fejlesztését már egyetemi segítséggel.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here