21 C
Budapest
péntek, április 12, 2024
HomeEgészségügyNagy változások jönnek: pár nap múlva nyithatnak a mozik, színházak, konditermek, fürdők

Nagy változások jönnek: pár nap múlva nyithatnak a mozik, színházak, konditermek, fürdők

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, milyen változásokra számíthatunk az elkövetkező napokban.

Szombattól megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és a kijárási tilalom kezdetét este 11 órára tolták ki.

A jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott is, ezért várhatóan már jövő héten kinyithatnak a mozik, a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fittnesztermek, a jégpályák, a könyvtárak, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a vidámparkok, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, valamint az éttermek belső helyiségei is. Mindezeket csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják majd.

Mivel a 16 és 18 év közöttiek beolthatók a Pfizer vakcinával, ezért ennek a korosztálynak elkülőnítik a vakcinákat. Az ő oltásukról a következő napokban tesznek közzé információkat. A 16 év alattiakat egyelőre nem fogják oltani – mondta a miniszterelnök.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 508 846 fő, közülük 1 490 478 fő már a második oltását is megkapta. Április 23-ra 3 427 lett az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett.

Még senki sem tudja, hogy milyen hatásai lesznek a világban annak a variánsnak, ami most Indiában pusztít, de sok szakértő máris katasztrófát emleget.

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

 

Népszerű