19.1 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeEgészségügyA terasznyitás nem egyenlő a védelmi intézkedések megszűntével – Szankciókat ígér a...

A terasznyitás nem egyenlő a védelmi intézkedések megszűntével – Szankciókat ígér a rendőrség a szabályok megszegőinek

A vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek újranyitása nem jelenti azt, hogy az eddig hatályos védelmi intézkedések nem érvényesek – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a közmédiának adott interjújában.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrség mindenkitől azt kéri, hogy továbbra is viseljen maszkot, tartsa be a távolságtartásra, és a megváltozott, 11 óráig tartó kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat.

 

A rendőrség ezután is ellenőrizni fogja a védelmi intézkedések betartását, az arányosság elve mentén szankcionálni fogják a szabálytalankodókat, és a jövőben is érvényt szereznek a hatályos rendelkezéseknek – tette hozzá a szóvivő.

A vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a belső terekben – például mosdóba menet – viszont igen. Az üzemeltető és alkalmazottak viszont az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani. Ahhoz, hogy kiüljünk a vendéglátóhelyek teraszaira, nem kell védettségi igazolvány.

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

Népszerű