15.4 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
HomeKultúraNa, végre! Hollywoodi film készül a Rubik kockából. Csak el ne rontsák

Na, végre! Hollywoodi film készül a Rubik kockából. Csak el ne rontsák

A Variety értesülései szerint nem csupán filmet készítenek a Rubik-kockából, hanem egy televíziós vetélkedőt is. Pontos értesülések nincsenek sem rendező, sem színészek, sem cselekmény szempontjából.

 

6195-1532336916.jpg

Hyde Park Entertainment hivatalos bejelentése szerint fikciós nagyjátékfilm készül Rubik Ernő világhírű logikai játékából, ráadásul a Hyde Park összeállva a Glassman Media-val, akik A fal ügyességi játékot is gyártották, egy tévés játékot egyaránt készítenek a Rubik-kockából. A nagyjátékfilm szinopszisa ezen a ponton ismeretlen, viszont a Hyde Park részéről Priya Amritraj, míg a Glassman Media oldaláról Andrew Glassman lesznek a producerek.

 

 

rubik-erno.jpg

 

 

A Rubik-kocka az egyik legkönnyebben felismerhető játék világszerte, és megközelítőleg 450 millió kockát gyártottak, mely Rubik Ernő nevéhez fűződik, aki 1974-ben állt elő a „bűvös kocka” ötletével. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a Rubik-kocka vetélkedők, ugyanis Bostonban már két alkalommal rendeztek világbajnokságot a logikai kockajátékból. Elképzelhető, hogy a LEGO-filmek és a megújult érdeklődés a sakk iránt A vezércsel által játszhat közre a Rubik-kocka-film elkészültében?

 

christopher-miller-rubiks-cube.jpg

 

 

A LEGO-kaland egyik rendezőjének, Chris Miller-nek megvan a véleménye a bejelentett Rubik-kocka filmről. Miller, aki a 21 és a 22 Jump Street társrendezője, illetve az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzum író-producere, Twitteren így nyilvánult meg a készülő filmről:

 

Három aspektusból fűzött hozzá kommentárt: „1; Elméletileg bármiből lehet jó filmet készíteni. 2; Ez nem azt jelenti, hogy el is kell készíteni. 3; Szépen kérek mindenkit, hogy ne A LEGO-kalandot hibáztassa ezért.”

Ebből kifolyólag feltételezhetjük, hogy sem Miller, sem társrendezője, Phil Lord nem szeretné a nevét adni a Rubik-kockáról szóló, ködös projekthez. Ami a televíziós vetélkedőt illeti, azellen szerintem jóval kevesebb embernek lehet kifogása, ugyanis számos vetélkedővel ellentétben egy potenciális Rubik-kocka game show valóban az ügyességet, a gyorsaságot és a logikát díjazná.

 

 

rubiks-cube-in-movies.jpg

 

A Rubik-kocka megjelent már mozgóképen többek között A boldogság nyomában, az Irány a Pókverzum, a Snowden, az Agymenők, a WALL-E, illetve a Pokolfajzat egyes jeleneteiben. Ezen a ponton tehát nincsenek színészek, rendező, illetve lényegi premissza bejelentve a Rubik-kocka-filmhez. Vajon olyan lesz, mint A feltaláló c. tévéjáték a Béres Cseppről?

(cineartstudio.blog.hu)

 

Népszerű