18.7 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeSuliMutatjuk a 18. kerületi egyházi iskolákat

Mutatjuk a 18. kerületi egyházi iskolákat

Úgy döntöttünk, bemutatjuk nektek a kerületi általános iskolákat. Néhányról már szó esett, ezúttal azonban a 18. kerület egyházi iskoláinak egyikét, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolát „látogattuk meg”.

Az intézmény 2003. augusztus 1-jén kezdte meg működését a kerületben, fenntartói a Pestszentimrei Református Egyházközség és a Budapest-Déli Református Egyházmegye voltak, de 2007 óta már csak az egyházközség. Az iskola azért is szerethető a gyerekek számára, mert játszóteret, pihenőparkot, kerti tavat, sport- és játszó udvart, valamint fedett játszóhelyet is ki tudtak alakítani a nagy területű udvaron. Az egyházi suliban néptánc, sport, képzőművészet, számítástechnika, média, nyelvoktatás, technika életvitel, természettudományok és közismereti tárgyak oktatása is folyik.

A Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolának a hitéleti tevékenyésgei is rendkívül fontosak és jelentősek: többek között zajlik hittan oktatás (református és katolikus), heti áhítat, egyházi ének az intézményben, de nyári hittan tábort is szerveznek a gyerekeknek.

Büszkék vagyunk az iskolai által rendszeresen megrendezett hagyományos Kárpát-medencei rajzversenyre, melyre a református iskolákban tanuló alsós és felsős diákok jelentkezhetnek. A verseny végén egy nagyon értékes rajzkiállítás keretein belül mutatják be a műveket, és így ezzel is színesítik a kerületünket.

Reméljük, hogy erre idén is sorra kerülhet majd!

 

mizu18.hu

Népszerű