15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeSzabadidőMozi a Bókay-kert Szabadtéri Színpadán - filmajánló, 3. rész

Mozi a Bókay-kert Szabadtéri Színpadán – filmajánló, 3. rész

A következő szabadtéri Madách Filmklubon a Csillag születik c. filmet tudjátok megtekinteni.

A Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült film óriási közönségsikert aratott 2018-ban. A Cooper rendezésében készült filmalkotás nemcsak egy szép szerelmi történet, de a függőségről, alkoholizmusról, és annak romboló hatásáról is szól, illetve az önmegvalósítást járja körbe annak küzdelmes és fényes oldaláról is.

Íme a sztori:

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel.

A két főszereplő Oscar-gálán előadott ikonikus daláról itt találjátok a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=JPJjwHAIny4

Népszerű