21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeMizu veletekMozdulj 18! - Kerületi sportparadicsom a kijárási korlátozások alatt is - Vár...

Mozdulj 18! – Kerületi sportparadicsom a kijárási korlátozások alatt is – Vár Budapest legnagyobb sípályája!

Többek között Budapest legnagyobb sípályája várja a síelni vágyókat Lőrincen

Karácsonyi finomságok nélkül nem ünnep az ünnep, a legtöbbünknél azonban eljön egy pillanat, amikor elhatározzuk: januárban újult erővel nekilendülünk a sportolásnak, hogy egészségesek és erősek maradjunk. A jelenlegi korlátozások nem teszik lehetővé, hogy minden lehetőséget kihasználjunk a kerületben, így egyelőre abban próbálunk segíteni nektek, hogyan leljetek rá a hozzátok leginkább passzoló mozgásformára, melyet szabadtéren, vagy épp a négy fal között űzhettek. Egyszóval nincs több kifogás: maradjunk mozgásban, ebben a nehéz időszakban is!

A kardio szerelmeseinek

Dacára annak, hogy nem üldöz senki, mi kifejezetten szeretünk futni, és az egészség, valamint a jó kondi megőrzése érdekében nektek is melegen ajánljuk ezt a mozgásformát! A jó hír az, hogy a kerületben számos lehetőség van arra, hogy kiszabaduljunk. A Bókay Kertben például 508 méter hosszúságú pálya várja a futás szerelmeseit, melyet apróra vágott fadarabok borítanak, így az kíméletes az ízületek számára is. Az éjszakai baglyok is jól járnak: a futópálya korszerű világításrendszert kapott, így sötétedés után is járható.

Alakformálás nőknek – offline

Bár a fitnesz klubok zárva vannak, és nincs lehetőség csoportos órán részt venni, azért vannak opciók az alakformálásra a kerületben – a lakáson kívül is. Például kipróbálhatod az Alakszobrász Testformáló Szalonban a Body Space Vacutherm futópadot és taposót. Egy vagy két személy tartózkodik bent egyidőben, és használja a futó-, illetve taposógépet. Mindkettő zárt kapszula, melyben az edzés hatásfokát a meleg infralámpák és a vákuum is növeli. Szintén a kerületben található a My Shape – InfraShape szalon, ahol egy fekvőkerékpár kapszulában vákuummasszázs, infrafény, kollagén lámpák, valamint fény- és aromaterápiás eszközökkel tudjuk az alakunkat formázni. Érdemes kipróbálni ezeket az edzésformákat is, ha még nem döntötted el, mit mozogj a jelenlegi időszakban, vagy, ha egyelőre még csak keresgéled a neked való sportot.

Alakformálás nőknek – online

Amíg nem nyitnak meg a csoportos órák, kerületi fitnesz klubok, viszont a dinamikusabb edzéseket szeretjük, addig kénytelenek vagyunk az online lehetőségeket igénybe venni, és ilyen módon formába hozni, vagy formában tartani önmagunkat. Összeszedtük nektek, hogy milyen online edzések vannak alakformálás céljából.

1. Pamela Reif Youtube videói – Hihetetlen, de ez a nő még csak 24 éves, és már most a 30 év alattiak nemzetközi Forbes listáján szerepel. A helyzet az, hogy nemcsak jó Instagram influencer, hanem valóban hiteles is: elképesztően jó edzéseket tart online, 10, 15, 20, vagy akár 30 perces blokkokban, a különböző izomcsoportokat megmozgatva. Amennyiben csak egy rövid tornára van időd, akkor is tudsz választani a videói közül.

2. Rubint Réka – Valószínűleg nem ismeretlen számotokra ez a név. Őszinte szívvel ajánljuk az edzéseit, Youtube-on rengeteg videója közül válogathattok.

3. Homexercises_Instagram oldal: nézzetek rá erre az Insta oldalra, melyre hetente posztolnak 15-20 perces edzésblokkokat. Aki valóban hatékony izomerősítésre vágyik, annak tetszeni fog!

Gyerkőcöknek / örök gyerkőcöknek

Tél van, ropog a hó a talpunk alatt – a karácsonyi dalokban legalábbis. A téli sportokat azonban nem kell elengednünk: a tizennyolcban van lehetőség például a síelésre és a snowboard gyakorlására is. A 4seasons sí- és snowboardiskola a mostani időszakban is várja a lelkes, új tanoncokat. Budapest legnagyobb sípályáján, 3 különböző meredekségű és kialakítású pálya minden korosztályú és tudásszintű látogatónak megfelelő. A pálya korszerű, műanyag borítással bír, és a mesterséges síterepek közül a legjobban képes visszaadni a havon siklás élményét. Ennek köszönhetően nemcsak kezdőket, hanem haladó szinten sízőket, sőt versenyzőket is tudnak fogadni. A síoktatásra három éves kortól várják a résztvevőket, míg a snowboardozást 7 éves kor fölött ajánlják. Felső korhatár nincs, úgyhogy az egész család nekilendülhet a dombhódításnak!

Workout terep a srácoknak

Srácok! Az, hogy jelenleg nincs nyitva a konditerem, és feltehetőleg a szobátok még nincs tele a legkorszerűbb súlyzókkal, és kondigépekkel, még nem jelenti azt, hogy nem tarthatjátok formában az izmaitokat! A kerületben találtok street workout pályákat, ahol egyrészt lóghattok együtt a szabadban, másrészt sokféle edzéstervet végigcsinálhattok, így nem lesz gond, mire zöld utat kap a rendes kerékvágásban történő randizás, az applikációkon túl! Többek között a Kandó téri parkban vagy például a Bókay Gödörben is találtok ilyen lehetőséget.

 

 

mizu18.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Népszerű