Mit terveztek a hosszú hétvégére? Mi óriási sétákat csapunk a 18-ban!

0

Úgy gondoltuk, azzal hozzuk meg a kedveteket a szabadtéri barangoláshoz, hogy teszünk veletek egy virtuális sétát a mi kedvenc andalgó helyeinken. 😊 Íme, egy online sétakör, velünk!

Elindulunk mondjuk a Hargita térről, majd besétálunk az erdőbe, ahol túrázunk egy kicsit. Később kisétálunk a Mályinka utcába, fel a Sallai felé, egészen a Nyúldombig. Tudtátok, hogy a Szent Lőrinc kápolna országszerte ismert, többek között azért, mert Regőczi István atya is tartott itt miséket? Érdemes megnézni – amilyen kicsi, annyi értéket őriz.

Folytassuk mondjuk egy „feljebb” a Bókay kertben utunkat, ahol nemcsak, hogy fel lehet idézni a majálisok, bográcsozások, fesztiválok és koncertek hangulatát, de még ping-pongozhatunk is egyet. Sajnos a kalandpark most nem üzemel, de még így is egy jó órás séta, amíg körbejárjuk a terepet.

Az Üllői-út felé haladva megnézhetjük a Bókay-gödörben épp’ milyen élet zajlik. Valószínűleg kosaraznak a pályán, és a játszótér is tele van gyerekekkel. Feljebb a Kossuth-téren középiskolások bandáznak, és egy kicsit „Grund” érzése van az embernek. Valójában, sokszor van ilyen érzésünk a kerületben, mert szeretünk itt haverkodni… Tartsatok hát ti is velünk!

Reméljük, élveztétek az online körsétánkat! Menjetek, és járjátok be ti is valamelyik útvonalat! 😊

 

 

mizu18.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here