Mi már nagyon várjuk a Dűne mozit! És ti?

0

Zendaya, Rebecca Ferguson és Javier Bardem szeme olyan kék, hogy megvakulunk tőle, Jason Momoa és Josh Brolin nagyon csúnyán néz, Timothée Chalamet és Oscar Isaac pedig egyszerűen csak szép.

A filmet gyártó Warner Bros. hétfőn hozta nyilvánosságra Twitter-oldalán a hősöket ábrázoló plakátokat, amiket persze a Dűne sztárjai is továbbosztottak. A Frank Herbert regénye alapján készült adaptáció főszerepét, Paul Atreidest Timothée Chalamet játssza.

Rajta kívül szerepel a műben Zendaya (Chani), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Jason Momoa (Duncan Idaho), Oscar Isaac (Leto Atredies herceg), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck) és Stellan Skarsgård is (Vladimir Harkonnen báró).

A sokak által megfilmesíthetetlennek tartott könyv – amibe még 1984-ben David Lynch-nek is beletört a bicskája – legújabb feldolgozásának az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje szeptemberben, majd október 22-én egy időben mutatkozik be az HBO Max streamingszolgáltatónál és a mozikban (UPDATE:  a magyar mozikban marad a korábbi, október 14-i premier!).

A Denis Villeneuve által Magyarországon forgatott alkotás a távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódik. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ő Paul Atreides, akire a kiválasztottságot beteljesítő sors mellett egy elpusztíthatatlan szerelem is vár.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here