18.7 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeKultúraMegnéztük a Mosolyka-filmet!

Megnéztük a Mosolyka-filmet!

A Majd helyett most! című Mosolyka-filmet premier előtt tudta megtekinteni az a több mint 8000 ember, aki vásárolt jegyet az első etap során, tavaly év végig. Mi is megtettük ezt, így volt lehetőségünk még a nagy májusi premier előtt megnézni az alkotást. És, hogy milyen hatással volt ránk?

Meglepődtünk.

Nem számítottunk arra, hogy egy valóban profi, mozivászonra méltán való filmalkotást fogunk kapni, és egy olyan filmélményt, ami képes volt a bőrünk alá kúszni, és mindannyiunkat különféleképpen elgondolkodtatni.

A film Fanny élettörténetét jeleníti meg, legfőképpen az elmúlt nyolc évet, amióta együtt él férjével, Sankóval. Nem szeretnénk spoilerezni, így beszámolónkból kihagyjuk a részleteket, de amellett, hogy a történet megrendítő, tanulságos, hiteles és szép, a színészi játékok is lenyűgöztek minket. Mácsai Páltól kezdve, Udvaros Dorottyán keresztül, Csuja Imréig, mindenki maradandó alakítást nyújt, ráadásul fel sem tűnik köztük, hogy Fanny és Sankó amatőr színészként veszik ki a részüket a jelenetekből – kiválóan megállták a helyüket ezek között a nagy színészek között.

Szívből ajánljuk ezt a filmet nem csak azért, mert tartalmas és mély, hanem mert a 18. kerületi jelenetek különösen kedvessé teszik számunkra a moziélményt. A csapatunk egyik tagja egyébként Fanny egy jó barátja, így különösképpen közel áll hozzánk a története, és tényleg büszkék vagyunk arra, hogy van egy ilyen 18. kerületi kis polihisztorunk, aki könyveket ír, motivációs előadásokat tart országszerte, és most már színész-rendezőként is sikert arat. 😊

A Majd helyett most! filmelőzetest itt tekinthetitek meg:

 

Népszerű