Home Egészségügy Megint mérgeznek minket – Baktériummal fertőzött bacont hív vissza az Aldi

Megint mérgeznek minket – Baktériummal fertőzött bacont hív vissza az Aldi

0
Megint mérgeznek minket – Baktériummal fertőzött bacont hív vissza az Aldi

Blokk nélkül is visszatéríti az Aldi a L244 tételszámú, 2022.10.04-ei lejárattal árusított 500 grammos kockázott bacon árát. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne egyenek a baconből Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt.

A Nébih honlapján olvasható, hogy a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

 

 

 

Ugyanakkor arra is rámutattak, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a lisztériával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here