13.6 C
Budapest
vasárnap, június 4, 2023
HomeKözlekedésJövő év tavaszára készülhet el a 3-as metró felújítása – Mutatjuk az...

Jövő év tavaszára készülhet el a 3-as metró felújítása – Mutatjuk az ütemezést is

Jövő év tavaszán adható át az utasforgalomnak a 3-as metró teljes szakasza – az első negyedéves befejezést követő hatósági ellenőrzések után. A kivitelezési munkák ütemterv szerint haladnak és – a BKV reményei szerint – a tervezettnél hamarabb sikerül átadni néhány állomást az utazóközönségnek – írta közleményében a társaság.

Azt is közölték, jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a kivitelezőkkel egy olyan ütemezésről, amiről azt gondolják, hogy az utasok érdekeit szolgálja. A 3-as metró teljes vonalán a felújítási munkálatok befejeződnek 2023 márciusában.

 

 

Az állomások utasforgalomnak történő átadását a következők szerint tervezik:

  • 2023 januárjában megnyílnának az utasok előtt a Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomások, így Deák Ferenc tér Kőbánya-Kispest között már metró szállítaná az utasokat. Az autóbuszos pótlás Deák Ferenc tér és Göncz Árpád városközpont között lenne.
  • 2023 márciusában átadnánk az utasforgalomnak a Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásokat, valamint a Dózsa György utat már akadálymentes elérhetőséggel. Így az M3 metró már teljes vonalon közlekedne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon megállás nélküli áthaladással. A metrópótlás teljesen megszűnne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomáspótló járatokkal lenne megközelíthető.
  • 2023 májusában megnyílna az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és Lehel tér is – ahol a korszerűsítés csak 2022 májusában kezdődött – így befejeződne a 3-as metróvonal rekonstrukciója.

Népszerű