Gasztronómia Legjobb fánk receptek – 2. rész – Hagyományos édes fánk :) bogi - 2022.02.24. 0 A KÖTELEZŐEN ELKÉSZÍTENDŐ… Hagyományos édes fánk 🙂 Hozzávalók 50 dkg finomliszt 1 kávéskanál só 2.5 dkg élesztő 3 dl tej 4 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db tojássárgája 7 dkg margarin 2 ek porcukor 5 dl napraforgó olaj Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.