Legesleg téli receptek: 6. rész – Téli minestrone

0

Téli minestrone

Hozzávalók

  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes szár halványító zeller
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.3 közepes fej karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldbab
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 30 dkg fejtett bab
  • 1 db babérlevél
  • 10 dkg spenót
  • 1 tk bazsalikom
  • 3 tk só
  • 3 l víz

Elkészítés

  1. A közepes lángon felhevített olajon pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, paprikákat, a vékonyra szeletelt zellert és a finomra vágott fokhagymát. Gyakran keverjük meg. Amikor már kezd puhulni, adjuk hozzáa rózsáira vágott karfioltmeg a felkarikázott répákat, ezzel is kevergessük néhány percig.
  2. Öntsük fel vízzel, a sűrített paradicsommal, kockázott paradicsommal, rakjuk bele a szárazbabot is. Dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, fűszerezzük a bazsalikommal, és felforraljuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot meg a spenótot, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.