18.4 C
Budapest
szombat, június 3, 2023
HomeSzabadidőLeesett a hó, megtelt Dobogókő

Leesett a hó, megtelt Dobogókő

A hét végén végre több helyen is esett a hó, és bár az alacsonyabban fekvő térségekben nem maradt meg, a magasabb hegytetőkön igen, ezért szombaton tömegek indultak meg a népszerű kirándulóhelyek felé, hogy végre élvezhessék az évszaknak megfelelő időjárást.

Ennek köszönhetően a Budapesthez közeli Dobogókő már szombat reggel megtelt. A Magyar Közút tájékoztatása szerint

annyian indultak útnak autóval Dobogókőre, hogy a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

Mint írják, a térség közútjainak burkolata végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a hőmérséklet és a várható havazás miatt a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek így el a szűkebb mellékúti szakaszokon a többi jármű miatt. Péntek este is a több kilométeres kocsisorokban kellett várakoznia a közútkezelő munkagépeinek, így a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat is nehezebben tudták elvégezni.

Ezért a Magyar Közút azt javasolja, lehetőség szerint tömegközlekedéssel induljanak el a közkedvelt kirándulóhelyre a szánkózni vágyók. Megéri vállalni, az Időkép kamerafelvételei szerint valóban gyönyörű téli tájban gyönyörködhetnek a Dobogókőre érkezők.

 

 

telex.hu

Népszerű