Kuckózós őszi receptek – 2. rész

0

KARDAMOMOS-SÜTŐTÖKÖS MUFFIN

HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

1.A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és előmelegített, forró sütőben alaposan megsütjük. Amikor pirulni kezd a teteje, kivesszük a sütőből, a héját eltávolítjuk, majd pürésítjük, és hűlni hagyjuk.

2.Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe osztjuk a tésztát. 190 fokon, légkeverésen, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

3.Közben a cukrot összemelegítjük a vízzel. A narancs héját alaposan megtisztítjuk, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a cukorszirupba csurgatjuk, beleszórjuk a héjat is, és az egészet összeforraljuk. Az így kapott narancsos szirupot a frissen sült muffinok tetejére csurgatjuk.