Kuckózós őszi receptek – 1. rész

0

TEJSZÍNES BROKKOLIKRÉMLEVES

ELKÉSZÍTÉS
  1. A megtisztított brokkolit rózsáiraszedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkcokázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
  3. A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.

HOZZÁVALÓK

  • 50dkg brokkoli
  • 20g vaj
  • 1fej vöröshagyma
  • 5dl zöldségleves-alaplé
  • 1dl cukrozatlan habtejszín
  • 1ek étkezési keményítő
  • bors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here