Kreatív Mikulás sütik – 2. rész

0

Íme a következő Mikulás desszertünk, melynek elkészítése ugyan 3 órát igénybe vesz, de szertintünk totál megéri. 🙂

Linzermikulás

Hozzávalók

 35 db
  1. A tésztához:
  2. 50 dkg (rétes)liszt
  3. 20 dkg margarin
  4. 20 dkg porcukor
  5. 6 g sütőpor
  6. 10 g vaníliás cukor
  7. 2 db tojás
  8. 1 dl citromlé
  9. Az összeragasztáshoz:
  10. 10 dkg sárgabaracklekvár (ízlés szerint)
  11. A díszítéshez:
  12. 1 tojásfehérje
  13. 15 dkg porcukor
  14. 1 ek citromlé
  15. ételszínezék (piros)
  16. dekorcukorka (a szemeknek)

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elmorzsolom a margarinnal.

  2. Hozzáadom a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot, végül a két egész tojást. Az 1 dl citromlé is körülbelüli adag, tehát csak fokozatosan adagolom. A tészta kicsit ragadós, ezért két órát kell pihentetni a hűtőben. A pihentetés után lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtottam és szív alakú formával (6-7 cm nagyságú) kiszaggattam.

  3. 8-10 perc alatt sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütöttem. Lekvárral 2-2-t összeragasztottam. Másnap kezdődhetett a díszítés.

  4. 1 tojásfehérjét 15 dkg átszitált porcukorral és egy evőkanálnyi citromlével addig kavartam egy tálban, amíg a hab csúcsot húz, ha kiveszem a kanalat (kb. 8 perc). Ha túl sűrű lenne, még citromlevet adok hozzá. Nejlon zacskóban, szorosan bekötve, hogy ne kérgesedjen) hűtőszekrényben tartom másnapig.

  5. A díszítést a piros sapka megfestésével kezdtem – ezt ecsettel vittem fel, a habos díszítést pedig szilikonos sütőpapírból készült írókával csináltam.