Könnyű őszi receptek – majonézes padlizsánkrém

0
HOZZÁVALÓK
  • 3db padlizsán
  • őrölt bors
  • 0.5dl olívaolaj
  • 3ek majonéz
  • 4gerezd fokhagyma
  • 1tk balzsamecet
  • 0.25db vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS
  1. A padlizsánokat megmossuk, és egészben sütőlapra tesszük őket. 180 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután lehúzzuk a héjukat, a húst turmixgépbe tesszük.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a olívaolajat, a majonézt, a megtiszított és félbevágott fokhagymát, a balzsamecetet és a finomra vágott vöröshagymát. Krémesre turmixoljuk, és a padlizsánkrémet pirítóssal tálaljuk.