19.7 C
Budapest
csütörtök, szeptember 28, 2023
HomeSport18Kipróbáltuk a Kandó téri edzőparkot

Kipróbáltuk a Kandó téri edzőparkot

Kipróbáltuk a Kandó téri szabadtéri edzőparkot, ahol különböző, közel 10 fajta eszköz áll a látogatók rendelkezésére. Leginkább statikus eszközök ezek – például pad, korlát, rúd, függőleges és vízszintes létra, gerenda, stb. A terep tehát a hagyományos értelemben vett street workout parkok közé tartozik.

A modern nevén a street workout egy saját testsúlyos edzés a szabadtéri parkokban. Elsődleges küldetése az, hogy a lakossággal megszerettesse a szabadban való mozgást, gimnasztikát. Egy nagyon előnyös, látványos, és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer. A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik, egy bárhol elvégezhető edzést kínál, akár egyedül, akár csoportosan. A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás és egyéb gimnasztikai alapelemek. Ez a fajta mozgásforma tehát lehetőséget ad, hogy súlyok nélkül minden izomcsoportot átmozgassunk.

A street workout valójában nemtől, kortól, testsúlytól függetlenül végezhető, de azért az a legszerencsésebb, ha első körben edzővel vagy hozzáértő segítővel állunk neki a mozgásnak.

Jó edzést kívánunk nektek! 😊

Népszerű