Home Közlekedés Keddtől vége az ingyenes parkolásnak

Keddtől vége az ingyenes parkolásnak

0
Keddtől vége az ingyenes parkolásnak

Az adatok alapján a pünkösdi hétvégén elérjük az 5 millió oltottat. Ha valaki regisztrál 1-2 napon belül oltáshoz jut. Minden oltóanyagból van készlet. Több vakcina van, mint ahányan regisztrálnak az oltásra, ezért arra bíztatnak mindenkit, hogy oltassa be magát. Azt javasolják, azok is oltassák be magukat, akik 3 hónapon belül gyógyultak ki a covid-fertőzésből – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Az operatív törzs péntek reggel ülésezik, ezért péntek délelőtt jelenti be a Orbán Viktor a további enyhítések részleteit. Amit már biztosan lehet tudni:

  • Az ingyenes parkolás határideje vasárnap éjjel lejár. Pünkösdhétfőn még nem, de keddtől fizetni kell a parkolásért.
  • A hitelmoratóriumot augusztus 31-ig biztosan meghosszabbítják.
  • A járványügyi intézkedések egy részét fenn kell tartani a vírusmutációk miatt, emiatt jelentős könnyítések, engedmények az oltottak számára lesznek elérhetők.
  • Magyarország nem vesz részt a következő brüsszeli vakcinabeszerzési programban, mivel több mint 10 millió nyugati vakcina áll rendelkezésre itthon. Az újraoltáshoz is elegendő tartalékkal rendelkezik az ország.

Gulyás Gergely újságírói kérdésekre elmondta, hogy pénteken lesz bejelentés arról, hogy megszűnik-e 5 millió oltottnál a maszkviselés, illetve megszűnhet-e a kijárási tilalom.

Gulyás arról is beszélt, hogy a rendkívüli veszélyhelyzetet addig tartják fent, amíg erre szükség van. „De tisztázni kell egy kivezető törvénnyel, hogy mely szabályokra van szükség a rendkívüli jogrend vége után is. Például az okmányok érvényességéről is szó van. A rendkívüli jogrend legfeljebb az őszi ülésszak kezdete utáni 15. napon megszűnik” – mondta.

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here