Home Egészségügy Keddtől szabad az út a védettségi igazolvánnyal Moldovába is

Keddtől szabad az út a védettségi igazolvánnyal Moldovába is

0
Keddtől szabad az út a védettségi igazolvánnyal Moldovába is

Keddtől a beoltott magyar és moldáv állampolgárok szabadon, azaz karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

„Számos országgal, folyamatosan egyeztetünk az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról és a szabad utazás lehetőségéről”, írta Szijjártó. Szombaton sikerült lezárni a megbeszéléseket a moldovai kormánnyal, így Bahrein, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Törökország után most már Moldovába is szabadon utazhatunk a magyar plasztikkártyával.

Romániába viszont nem, így ha keddtől autóval indulna útnak Chișinău felé, mindenképpen vigyen magával egy igazolást arról, hogy már legalább tíz napja beoltották a koronavírus elleni védőoltás második dózisával – vagy hogy 72 órán belül negatív lett a PCR-tesztjének eredménye.

Sőt, még a védettségi igazolványt elfogadó országok közül sem mindegyikbe elég a plasztikkártya: Horvátországban fel kell mutatni egy papíralapú oltási igazolványt, vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR- vagy antigéntesztet is. Ebben a cikkünkben szedtük össze, mire számítson, ha a legnépszerűbb nyári utazási célpontok felé venné az irányt.

 

telex.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here