19.1 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeEgészségügyKarácsony Gergely 10 fővárosi oltópontot szeretne: a budapesti gyógyfürdőkben és a városligeti...

Karácsony Gergely 10 fővárosi oltópontot szeretne: a budapesti gyógyfürdőkben és a városligeti jégpályán is oltanának

Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához, írja a főpolgármester a Facebookon. 

„Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat. A NEAK által kijelölt (esetlegesen a háziorvosok által odairányított) oltandók megítélése a helyszínen csak az olthatóság szempontjából történik. Az oltási pont technikai és személyi feltételeinek biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak.

 

Tájékoztatom Államtitkár Urat, hogy a Fővárosi Önkormányzat által felállítandó oltópontok listája összeállt, az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztása folyamatban van, a feladatok infrastrukturális és humán erőforrásigényét felmértük, a beszerzéssekkel kapcsolatos előkészítő lépéseket megtettük. A Fővárosi Önkormányzat munkatársai által korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftver adaptálásának szükségességét felmértük, a módosítások programozását megkezdtük.

Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezzük kialakítani:

  • 1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont
  • 2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont
  • 3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont
  • 4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont
  • 5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont
  • 6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

Amennyiben további helyszínek bevonására is szükség lehet, a BMSZKI által működtett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható” – írja Karácsony Gergely.

 

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

Népszerű