Itt a nyári menetrend: holnaptól néhány klassz új kirándulójárat indul Budapestről

0

Június 16-tól változik az országos autóbusz-menetrend, amely a Budapestről kirándulók számára több kedvező változást is hoz. Többek közt olyan új, illetve módosított járatokat, amelyek lényegesen megkönnyítik a Budapestről induló kirándulók utazását. Elsősorban a Bükk, a Vértes és a Gerecse vidékét felkeresők örvendhetnek. 

Budapestről egész éven át szombat – vasárnap 6.35-kor indul  az 1053-as vonalszámú buszjárat az Eger – Bánya-hegy – Bükkszentkereszt – Lillafüred – Miskolc útvonalon. Lillafüreden odafelé és visszafelé is csatlakozik az új Miskolc, Tiszai pályaudvar – Bánkút autóbuszjárathoz, amely viszont jó csatlakozást nyújt a budapesti Intercity vonatokhoz is. A 1053-as autóbusz a nyári időszámítás alatt 20.15-kor, a téli időszámításkor 18.15-kor ér vissza a fővárosba.

 

Módosul a Budapestről 8.35-kor  Mórra járó, 1253-as vonalszámon közlekedő  busz útvonala is. Ezentúl Csákvár után Gántot is érinti, sőt, betér Csókakőre is. A  6.30-kor induló 787-es elővárosi járat hétvégi napokon, Nagysáptól tovább közlekedik Péliföldszentkereszten át Bajótra, feltéve, ha van jelentkező erre a szakaszra is.

Az utóbbi két járatnak ugyan nincs délutáni párja, de így is jelentősen megkönnyíti a kiváló kirándulóhelyek felkeresését. Érdemes átböngészni az új autóbuszmenetrendet, hiszen seregnyi változás lesz ország szerte. Ajánlatos a június 19-én életbelépő új vasúti menetrendet is megnézni, amely főleg a Balaton irányába utazóknak hoz kedvező változásokat.

18.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here