12 C
Budapest
péntek, március 1, 2024
HomeSport18Indul a Bókay-s korizás! Íme a jégkorcsolyázás jótékony hatásai

Indul a Bókay-s korizás! Íme a jégkorcsolyázás jótékony hatásai

Hamarosan nyílik a Bókay-kertben a jégkorcsolya pálya, ezért összeszedtük nektek ennek a sportnak az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

A jégkorcsolyázás kedvelt téli sport, de csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen hatással is van az emberi testre. A jégkorcsolyázás az egyik legösszetettebb mozgásforma. Képes jól átmozgatni a testet – főleg a láb és a fenék izmait, ízületeit dolgoztatja meg. A friss téli levegőn végzett siklások, pörgések és forgások adnak egy pozitív löketet a vérkeringésnek, szívrendszernek és a légzőszervek működésének.

A jégkorcsolyázás komoly koordinációs készséget és egyensúlyérzéket kíván, hiszen a vékony korcsolyaéleken egyensúlyozni nem a mindennapi rutin része. Ez a sport fejleszti a készségeket, hozzájárul a helyes testtartás megőrzéséhez és javítja az állóképességet. A korcsolyázás intenzitása hasonló mértékű a futáséval, és mint ilyen, szinten tartja az anyagcserét, megelőzi a kóros elhízást és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Népszerű