0.1 C
Budapest
szerda, december 6, 2023
HomeKözlekedésÍgy alakul a szemétszállítás a következő napokban

Így alakul a szemétszállítás a következő napokban

Mint korábban megírtuk, megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek (BKM) és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.

A megállapodás eredményeként október 7-én pénteken az FKF kukásautói a megszokott rend szerint minden telephelyről kivonultak, hogy begyűjtsék a pénteki gyűjtési napon esedékes területeken a hulladékot.

 

 

Az átmeneti munkabeszüntetés miatt ahol elmaradt a kommunális és a szelektív hulladék begyűjtése, az FKF arra kéri a lakosokat, intézményeket és a gazdálkodó szervezeteket, hogy azt a hulladékmennyiséget, ami az ürítés elmaradása miatt a tartályokban már nem fér el:

  • a szelektíven gyűjtött papírt, valamint vegyes csomagolási hulladékot külön-külön, lehetőleg átlátszó,
  • a kommunális hulladékot bármilyen egyéb színű,

lezárt zsákban helyezzék ki a megszokott gyűjtési napon a kukákkal együtt reggel 5 óráig az ingatlan elé.

A tartályokban és a zsákokban kihelyezett hulladékot a megszokott gyűjtési napokon szállítja el az FKF.

Az FKF a társasházak esetén a hulladékgyűjtőket tároló helyiségben a megtelt tartályok mellé zsákok kihelyezését javasolja a képviseleteknekAz FKF a lakossági ügyfelek és a képviseletek részére korlátozott mennyiségben díjmentesen biztosít zsákokat, melyek a BKM személyes ügyfélszolgálati irodáiban, továbbá a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban vehetők át nyitvatartási időben.

A közterületi rend megőrzése érdekében az FKF a VI. kerületben elhalasztotta a napokban esedékes lomtalanítást. Kérik a lakosokat, hogy ne helyezzenek ki lomot a közterületre. Az évi egyszeri díjmentes lakossági lomtalanítás új időpontjáról a megszokott módon fogják ismételten tájékoztatni az érintetteket.

A további, már meghirdetett kerületi lomtalanításokat a társaság a megszokott rend szerint elvégzi.

A lakossági hulladékudvarok és az újrahasználati boltok a megszokott nyitvatartás szerint állnak minden budapesti lakos szolgálatában.

Népszerű