15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKultúraIDŐSEK NAPJA a Kondor Béla Közösségi Házban!

IDŐSEK NAPJA a Kondor Béla Közösségi Házban!

Ismert és kedvelt operett- és operarészletek, magyar nóták, filmslágerek, nosztalgia blokkok várják a 18. kerületi „seniorokat” a Kondor Béla Közösségi Házban október 9-én!

Időpont: 2021. október 9. szombat 15 óra
Helyszín: Kondor Béla Közösségi Ház

Fellépők:

  • UDVARHELYI BOGLÁRKA operaénekes, énekművész
  • CSOBOLYA JÓZSEF operaénekes

A belépés díjtalan, de a helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken:

[email protected] vagy a +36-30-7202512 telefonszámon!

Udvarhelyi Boglárka bemutatkozását alább olvashatjátok. –>

Debrecenben születtem, de a termálvizéről híres Hajdúszoboszlón nőttem fel. Családunkban nem volt zenész, én is úgy kerültem a közelébe, hogy az utcánk – ahol laktunk – egy ének-zene tagozatos általános iskolához tartozott. Zeneiskolába „kötelező” volt járni, így már elég korán a zene közelébe kerültem. Az egyik hangversenyen megláttam egy fekete, hosszú fúvós hangszert, amibe rögtön beleszerettem. Ez volt a KLARINÉT. 8 éven keresztül szorgalmasan gyakoroltam, koncerteztem és közben a helyi úttörőzenekarral belföldön és külföldön számos fesztiválon részt vettem. Mindeközben hangi adottságaim is kiderültek, sorra nyertem az iskolai, városi népdaléneklési versenyeket, szólót énekeltem az iskolai kórusban, de ekkor még nem foglalkoztam komolyabban az éneklés gondolatával. A középiskolás éveimet is Hajdúszoboszlón kezdtem el. Másod éves voltam, amikor úgy döntöttem, hogy jelentkezem a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Konzervatórium magánének szakára. A felvételi előtt egy héttel elmentem életem első magánének órájára! Felvettek! Innen már egyenes út vezetett a zenei pályára.

Főiskolás éveim alatt rendszeresen énekeltem „kisegítőként” a Debreceni Csokonai Színház kórusában és a Debreceni Kodály Kórusban, majd jöttek a kisebb szerepek. A diploma megszerzése után felvételt nyertem a budapesti Zeneakadémia Opera Tagozatára. Andor Éva növendéke lettem. Az utolsó évben már elénekeltem életem első főszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban, majd ezt követően szerződtetett a Szegedi és a Debreceni Csokonai Színház is. Két évadon keresztül 7 opera főszerepet játszottam el, majd megszületett első gyermekem, a kisfiam. Műfajváltás következett! Megismerkedtem testközelből az operett világával! Előénekeltem az Operettház Társulatának meghallgatásán és Primadonna lettem! 6 éven keresztül jártam Európa országait és német nyelven az operett irodalom több főszerepét elénekeltem. Újra egy kis szünet következett, mert megszületett második gyermekem, a kislányom!

2013-ban megszereztem a Doktori címet a Zeneakadémián, Marton Éva Művésznő vezetésével.

Jelenleg vendégként szerepelek az ország színházaiban, gálakoncerteken énekelek belföldön és külföldön egyaránt!

Népszerű