10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeKözbiztonságHoppá! Izomautókat kap a magyar rendőrség, a gyorsforgalmikon vadásznak majd - Videó

Hoppá! Izomautókat kap a magyar rendőrség, a gyorsforgalmikon vadásznak majd – Videó

RS – a mágikus két betű, amely egy családi autóból sportos modellt varázsol. Négy ilyen 245 lóerős Octaviát és huszonöt BMW R 1250 RT motorkerékpárt kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

 

 

A kétkerékűek 1254 köbcentiméteres, 136 lóerős, kéthengeres boxermotorral vannak felszerelve, speciálisan a rendőri munkára optimalizálva tervezték és gyártották őket. A személyautók viszont civil kivitelűek, ha nem lenne tetőre kicsapható villogójuk, senki meg nem mondaná róluk, hogy a rendőrségnél szolgálnak. Nem véletlenül, ugyanis a gyorsforgalmi utakon fogják kiszűrni a gyorshajtókat és más szabálytalankodókat, hogy ezáltal növeljék a közlekedésbiztonságot.

 

Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat egyébként 95 éves múltra tekint vissza, és azóta nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. Első alkalommal 1926. július 29-én lépetek szolgálatba rendőrségi motorkerékpárosok, eleinte megfigyelő, felderítő, futár és összekötő feladatokat láttak el. 1960 tavaszán a delegációk utazásainak biztosítására és kísérésére 24 fővel alakult meg a díszmotoros egység, akkoriban még Simsonok nyergében ülve rótták az utakat.

index.hu

 

Népszerű