15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKözösségekHoppá! Bagdy Emőke tart előadást a Rózsa Művelődési Házban!

Hoppá! Bagdy Emőke tart előadást a Rózsa Művelődési Házban!

Bagdy Emőke az egyik legelismertebb magyar pszichológus, aki nemcsak szakmai közegben, de a laikus közönség körében is rendkívül népszerű – gondolatait gyakran idézik, írásait sokan olvassák és használják a lelki gyógyulás útján is. Későbbi cikkünkben részletesen bemutatjuk majd munkásságát, addig egy kis ízelítőt írtunk arról, hogy miről lehet majd hallani a Rózsában zajló előadásában.

Kiutak a válásgból. A megküzdés lehetőségei” c. előadás

„Mit tehetünk, amikor látszólag nem tehetünk semmit? Ha kívül bezárult a lehetőségek köre, fordulj befelé és önmagadon kezdd el a változtatást, hogy azután a külső valóságban is használd és másoknak is átadhasd tudásodat, üzeni a pszichológia tudománya.
Jelszó
: túlélni, talpon maradni, újra kezdeni.

Ezt a logikát követi az előadásom. Tennivalók sora: 1/ Krízisben ne maradj magadra 2/ az aktivitásba lendülés feszültség csökkentő. Ezért keress bizalmi személyt /társat, barátot/, szövetkezzetek,lépjetek akcióba. 3/ csökkentsd a distresszt / a mozgásos aktivitás minden módjával, progresszív relaxáció, nordic walking, futás, séta,kerékpározás,stb/, 4/ tanulj meditálni és relaxálni, imaginálni /az érzelmi agyi önsegítő müveletekkel dolgozni/; 5/ Alkalmazz vitalitás generátorokat, növeld az eustresszeket /optimizmus, derű, humor, előretekintő tervezés, altruizmus, másokon segítés, 6/ keresd meg saját életed értelmét és célját /kiért élsz, miért élsz/ és erősitsd fel a fontos szeretet-kapcsolataidat. 7/ Erősitsd lelki gerincedet /hitet/és edzd lelki izomzatodat /reménykedés/. 8/ Tervezd és készítsd elő azt a jövőt, amit már ma elkezdhetsz építeni.

Aki egységnyit csökkenti a distresszt, szorongást, agressziót, pánikot, de megháromszorozza az eustresszeket /vitalitás generátorokat/, az számíthat a főnix effektusra. A megújulás biztos bázisa a hit és remény, vivőereje a szeretet.

Üzenet: „Mert egyszer béke lesz! De tarts ki addig lélek, védekezz!” /Radnóti/”

Előadás helyszíne: Rózsa Művelődési Ház
Előadés időpontja: 2021. október. 11. 18:00

Népszerű