10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeMizu veletekHogyan készíts otthon adventi koszorút?

Hogyan készíts otthon adventi koszorút?

Hoztunk nektek egy kis földelős, kézműves elfoglaltsághoz némi inspirációt. Jó alkotást kívánunk! 🙂

Hogyan készíts otthon adventi koszorút?

 1. Érdemes előre kikészíteni mindent amire szükségünk lesz: a koszorú mellett ilyenek, a gyertyák, díszek, kötöződrót vagy madzag, olló vagy csípőfogó, ragasztópisztoly, és egy kesztyű sem árthat. Az asztalt védjük újságpapírral, vagy tányéralátéttel.
 2. A csupasz koszorúlapara a fenyőágak puhább, hajlékonyabb végeit kötözzük fel. Használhatunk vékony drótot vagy erős madzagot is.
  Ez a legnehezebb része a dolognak, a kezdők inkább válasszanak kész koszorúalapot!
 3. A „következő sor” fenyőág mindig takarja el az előző kötözését, hogy a koszorú egyenletesen szép, sűrű legyen.
 4. A koszorúra először a nagyobb, avagy „kötelező elemeket” tegyük fel. Ilyenek a gyertyák, vagy az egyéb olyan hangsúlyosabb díszek, figurák, amiket semmiképp sem akarunk lehagyni.
  A gyertyák helyét határozzuk meg először!

  Ezeket egészítik ki a kisebb díszek. Próbáljunk ki szimmetrikus, de attól eltérő elrendezéseket is. A szabálytalanság természetesebben hat! Ha ajtódíszt készítünk, már az legelején gondoskodjunk a koszorú hátuljára erősített akasztóról. Időnként emeljük fel az asztalról és majdani, függőleges helyzetben is ellenőrizzük jól mutat-e.

 5. Ragasztani, tűzni csak akkor kezdjünk el, ha már minden a végleges helyén van, így biztosan nem kell majd kétszer dolgoznunk, és nem baj ha idő közben meggondoljunk magunkat.
 6.  Az elkészült remekművünk így teljesen egyedi, az ünnepi otthon igazi éke lehet. Szeressük nagyon!

Népszerű