Hivatalosan is felavatták a Havanna futókört

0

Bár már két hónapja használhatjuk a futókört a Havannán, ma eljött a hivatalos átadás ideje is.

A ceremónián ott volt Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Szaniszló Sándor polgármester, Ferencz István, Kőrös Péter, Petrovai László és Somody László alpolgármesterek. A Fidesz részéről pedig többek között Lévai István Zoltán képviselői vett részt a Havanna futókör ünnepélyes átadásán.

 

Révész Máriusz köszöntőbeszédében a mozgás és sportolás egészségmegőrző hatásáról, valamint fontosságáról beszélt. Ennek kapcsán elmondta, hogy egészségügyi felmérések szerint azok az emberek, akik hetente 2,5 órát sportolnak, 4,5 évvel tovább élnek – írta meg az önkormányzat honlapja.

Kőrös Péter arról számolt be, hogy a pályát rendszeresen használják a környék lakói. „Még két hasonló pályára szeretnénk pályázni a kerületben, és bízom benne, hogy sikerülni fog” – mondta bizakodva Szaniszló Sándor.

A rekortán futókör az Aktív Magyarország program keretében valósulhatott meg. A beruházás teljes költsége bruttó 50 millió forint volt, melynek felét a kormány, másik felét pedig a kerületi önkormányzat finanszírozta. A futópálya 1 kilométer hosszú és 1,2 méter széles.

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here