17.2 C
Budapest
péntek, április 12, 2024
HomeSport18Hat percen múlt a bravúr, kikaptunk a címvédő Portugáliától

Hat percen múlt a bravúr, kikaptunk a címvédő Portugáliától

A magyar labdarúgó-válogatott is megkezdte szereplését a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, Marco Rossi alakulata kedden délután a címvédő Portugáliával csapott össze. 84 percig remekül tartottuk magunkat, utána viszont egy szerencsés gólnak, valamint Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően a portugálok 3–0-ra megnyerték a találkozót.

A magyarok kezdőjében nem volt meglepetés, Marco Rossi az alábbi csapatnak szavazott bizalmat:

GULÁCSI PÉTER – BOTKA ENDRE, WILLI ORBÁN, SZALAI ATTILA – LOVRENCSICS GERGŐ , KLEINHEISLER LÁSZLÓ, NAGY ÁDÁM, SCHÄFER ANDRÁS, FIOLA ATTILA – SZALAI ÁDÁM, SALLAI ROLAND.

Az olasz mester ezúttal Holender Filipet, Gazdag Dánielt és Hahn Jánost hagyta ki a meccskeretből, a portugáloknál viszont természetesen a kezdősípszótól ott volt a pályán Cristiano Ronaldo. Mellette olyan klasszisok kerültek be Fernando Santos együttesébe, mint Bernardo SilvaBruno Fernandes, vagy éppen Diogo Jota.

Az első veszélyes lehetőségre a 6. percig kellett várni, ekkor Jota szánta rá magát lövésre nagyjából 17 méterről, Gulácsi azonban résen volt és kiütötte a bal alsóba tartó próbálkozását.

NEM SOKKAL KÉSŐBB MEGINT A LIVERPOOL TÁMADÓJA KERÜLT HELYZETBE, BERNARDO SILVA BEADÁSÁNÁL LOVRENCSICS ÉS SZALAI ÁDÁM EGYMÁSRA VÁRT, JOTA AZONBAN SZERENCSÉRE KAPÁSBÓL FÖLÉ BOMBÁZOTT.

A 20. percben Pepe ugratta ki Cristiano Ronaldót, aki 8 méterről állítgatás nélkül tüzelt, Gulácsi azonban nagy bravúrral ezt is hárította, igaz a visszajátszások alapján úgy tűnt, amúgy sem ért volna a találat, mert a Juventus klasszisa lesen volt az indítás pillanatában.

A 27. minutumban Kleinheisler veszített labdát a saját térfelünkön, Ronaldo passza után Bernardo Silva indulhatott meg egyedül Gulácsi felé, Orbán azonban messziről érkezve, tökéletes pillanatban becsúszva blokkolta a lövést.

AZ ELSŐ HAZAI HELYZETRE A 37. PERCIG KELLETT VÁRNI, EKKOR SALLAI BAL OLDALI SZABADRÚGÁSÁT SZALAI ÁDÁM CSÚSZTATTA KAPURA, PONT KÖZÉPRE MENT AZONBAN A FEJES, ÍGY RUI PATRÍCIÓNAK NEM VOLT NEHÉZ DOLGA.

A félidő hajráját megnyomták a portugálok, két ziccerük is volt, Jota közeli lövésénél Gulácsi sokadik bravúrját mutatta be, majd a a liverpooli támadó centerezését Cristiano Ronaldo vágta fölé az ötös vonaláról.

Ettől függetlenül nem lehetett panasz a játékosokra, minden tőlük telhetőt megtettek az első játékrészben, hogy megnehezítsék a címvédő dolgát, ennek pedig szünetben gólnélküli döntetlen volt a jutalma.

A JÁTÉKVEZETŐT VISZONT JOGOSAN ÉRHETTE KRITIKA PUSKÁS ARÉNÁBAN SZENZÁCIÓS HANGULATOT TEREMTŐ, TÖBB MINT 60 EZER MAGYAR SZURKOLÓTÓL, CÜNEYT CAKIR UGYANIS MINDEN VÉLEMÉNYES SZITUÁCIÓNÁL A PORTUGÁLOKNAK KEDVEZETT…

A második félidőben két perc után máris veszélyeztetett Fernando Santos alakulata, Silva szögletét Pepe bólintotta kapura, Gulácsi azonban vetődve kipiszkálta a jobb alsóba tartó fejest. Érkezett azonban a magyar válasz is, egy szemre is tetszetős akció végén Szalai Ádám lőtt messziről, Patrício azonban magabiztosan fogta meg a távoli próbálkozást.

Az 57. percben ismét biztató támadást vezettünk, amelynek végén Sallai lőtt a 16-os bal sarkáról, a Wolves kapusa csak ütni tudta a labdát, azt viszont sajnos megtette.

A 68. PERCBEN BRUNO FERNANDES IS LÖVÉSRE SZÁNTA EL MAGÁT JÓ 25 MÉTERRŐL, GULÁCSI ESZÉN AZONBAN A MANCHESTER UNITED KÖZÉPPÁLYÁSA SEM TUDOTT TÚLJÁRNI, SZÖGLETRE MENTETT A MAGYAR KAPUS.

Rossi közben cserélt, Schäfer helyére Loic Nego állt be, Bernardo Silvát pedig Rafa Silva váltotta a túloldalon. Nem sokkal később Sigér Dávid és Schön Szabolcs is érkezett, Sallai és Kleinheisler helyére.

A 80. percben felrobbant a stadion, Schön ment el a bal szélen, majd a rövid alsó sarokba lőtt, sajnos azonban Nego labdája lesen találta az MTK játékosát, így nem adták meg a találatot. A portugálok ellenben a 84. percben szabályos találatot szereztek, nem kis szerencsével:

BRUNO FERNANDES BEADÁSA SZALAI ATTILÁN MEGPATTANVA KERÜLT RAPHAEL GUERREIRÓHOZ, AKINEK LÖVÉSE WILLI ORBÁN BLOKKJÁRÓL CSORGOTT A KAPUNKBA…

Sajnos két perc múlva pedig már kétgólos volt a hátrányunk, Rafa Silvát rántotta le Orbán a büntetőterületen belül, amiért a magyar védő sárga lapot, a portugálok pedig 11-est kaptak, amelyet Ronaldo könyörtelenül a kapuba bombázott.

A 91. percben aztán egy remek kényszerítő után a portugál csapatkapitány megadta a kegyelemdöfést is, Ronaldo Gulácsit kicselezve passzolt az üres kapuba és kialakította a 3–0-s végeredményt.

SZÉGYENKEZNIE AZONBAN NEM KELL MARCO ROSSI CSAPATÁNAK, HŐSIESEN HELYTÁLLT ÉS EMELT FŐVEL KÉSZÜLHET A SZOMBATI, VILÁGBAJNOK FRANCIÁK ELLENI MÁSODIK CSOPORTMECCSÉRE.

index.hu

Népszerű