Hahó, Mamik! Lesz Mikulás program a Könyvtárban

0

E hét pénteken Lovranits Júlia Villő mesél a FSZEK Lőrinci Nagykönyvtárban. A Mikulás és az északi fény című mesét lehet majd meghallgatni előadásában, mely egy természetközeli kedves karácsonyi történet. 

Lovranits Júlia Villő szabadúszó meseíró és előadó a természetet, a természet csodáit köti össze az irodalommal és jeleníti meg meséiben. Az alábbi ars poeticát írta oldalára.

„Ülj mellém, és figyelj egy kicsit a világ apró csodáira. Halld meg a madárdalt, a rovarok zümmögését a legforgalmasabb nagyváros zajában is. Az egyik bokor alatt talán egy sün vagy egy feketerigó szöszmötöl. Galambok szárnyának suhogása hallatszik, egy toll éppen eléd hull.

Álmosítóan süt a nap, egy gyík napozik a kövön. Körülöttünk apró virágok nyílnak: szeretnéd tudni, amit a nagyanyáink tudtak még, hogy mi a nevük, melyik ehető, melyik a mérgező?Az egyik bokor alól barna madárfióka szalad elő. De nincs egyedül: máris melléje repül a szülője, egy szép, fényes fekete hím rigó, és etetni kezdi. Tudod-e, hogy hol laknak a madarak? Milyenek a fiókáik, miért éppen olyanok?”

Esemény link:
https://www.facebook.com/events/988732751709930?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here