Ha nincs védettségid, nem mehetsz be a gyerek iskolájába

0

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba – tudta meg a Telex.

A szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – derül ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozatából.

Egy a Telex birtokába került levélben az Oktatási Hivatal arról tájékoztatja az iskolaigazgatókat, hogy ha december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére. Ezt a pontot az iskola igazgatója határozza meg.

„A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be” – derül ki a levélből.

Időközben Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár aktuális adatokat közölt az iskolák Covid-helyzetéről. Elmondása szerint lassan emelkedett szeptember óta a járvány által érintett intézmények, osztályok száma. Október elején 1 százalék körül volt az érintettség. Teljes intézményeket nem zárnak be, egyes osztályok, óvodai csoportok esetében kell lépéseket tenni. A hét elején már ezek 3,7 százalékában kellett valamilyen tanügyi intézkedést hozni.

Az óvodáknál ez szünetet jelent, az alsó tagozatban, az 1–6. évfolyamosoknál oltás még nincs, ott digitális oktatásra állnak át, 7. osztálytól fölfelé a diákok 51 százaléka oltott, ez pedig fékezi a járvány terjedését, itt csak a nem oltottak számára rendelnek el karantént. A tanév kezdetén 90 százalékos volt az átoltottság a tanárok körében– mondta Maruzsa Zoltán.

Jobban terjed az oltatlanok körében a vírus, ezért rendelte el a kormány munkáltatóként az állami intézményekben december 15-i határidővel az oltás szükségességét. A maszkviselésről elmondta az államtitkár, hogy az a kormány részéről az iskolákban ajánlott, az óvodákban ellenjavallt. Az iskolákban a szülői munkaközösséggel, a diákönkormányzattal egyeztetve az intézményvezetők hozhattak döntést ez ügyben – írja az Index.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here