Home Katasztrófa 18 Gyálon hallottuk: új, átszállásmentes kapcsolat Gyál és Kőbánya-Kispest között

Gyálon hallottuk: új, átszállásmentes kapcsolat Gyál és Kőbánya-Kispest között

0
Gyálon hallottuk: új, átszállásmentes kapcsolat Gyál és Kőbánya-Kispest között

Két év telt el azóta, hogy elindult az 578-as számú járat Gyál és Vecsés között, amelyet a Volánbusz Zrt. indított. A járat az akkoriban induló M3 metróvonal déli szakaszának felújításával egy időben született, azzal a céllal, hogy megkönnyítse a Gyálról Budapestre utazást, a vecsési vasútállomás érintésével ugyanis átszállási kapcsolatot teremtett a vasútra.

A járat kihasználtsága átlagon aluli volt, mind a metrófelújítás másfél éve alatt, mind pedig az azóta eltelt fél évben, azonban az Eleven Gyál Egyesület szerint a járatot népszerűbbé lehetne tenni, ha megváltoztatva az útvonalát, érintené a vecsési Market Central bevásárlóközpontot.

Az érintett települések vezetői egyeztettek a Volán Zrt. szakembereivel, amelynek során a civileket is bevonták a tárgyalásokba, így született meg az új útvonal, amely 2021. április 11-étől átszállásmentes kapcsolatot teremt Gyál és Kőbánya-Kispest között, érintve a vecsési bevásárlóközpontot is.

A vecsési 576-os és 577-es autóbuszok változatlan útvonalon, az 578-as járatokkal összehangolt, új menetrend szerint közlekednek.

Az 578-as járatra is vonatkozó jegy- és bérlet árakat az alábbi linkre kattintva olvashatják:

https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/helykozi-dijszabasi-informaciok/informaciok-a-jegyek-es-berletek-hasznalatarol

Az 578-as járat menetrendjét az alábbi linkre kattintva olvashatják:

https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal?menetrend=2201

 

 

gyal.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here