Gasztroforradalom a Lőrinc piacon

0

A járványhelyzet miatt a vendéglátásban új trend bontakozott ki. A menő belvárosi helyek bezártak, és a külvárosi piacokon, illetve kisebb plázákban kerestek új otthont vagy nyitottak új helyeket. Ez a gasztroforradalom zajlik éppen a Lőrinc piacon is.

„Tudom hogy nem ez a vendéglátás elitjének melegágya, de az általam frissen nyitott STAND 24 street food, leves, szendvicsbár, valamint pár új arc, azon munkálkodunk, hogy magasabb szintre törjünk a gasztrokultúra terén. Ha nem is vagyunk egy Hold utcai piac de szeretnénk legalább megközelíteni” – mondta lapunknak Maros András, a STAND 24 tulajdonosa.

Maros András az Alabárdos étteremben tanulta a szakma fortélyait, olyan mesterektől, mint Jakabffy László, Kovács Lázár, Bicsár Attila vagy Vidák Zoltán. Sokáig külföldön dolgozott, majd hazatérve a közétkeztetésben vállalt munkát Chef és üzletvezető pozícióban.

 

 

„10 év alatt elsajátítottam a gazdálkodás, kalkulációk, higiéniai szabályok, kollégákkal való kommunikáció és minden egyéb rejtett, a háttérben zajló műveleteket, ezzel is tudatosan építve és megerősítve saját bolt utáni vágyam beteljesülését. 2018-ban sikerült megnyernem a SIRHA rendezvényen tartott közétkeztetési szakácsversenyt” – mesélte.

A bolt, amin Maros András gőzerővel dolgozik egy fiatalos trendy & fancy hely piaci árakkal és arculattal. Sok finomságot árulnak. Street food, levesek, saláták, hamburger, prémium kávék & barista különlegességek találhatók a kis üzlet választékában.

 

 

 

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here