Fucsovics Marci mégsem döntőzik Dohában

0

Fucsovics Márton visszalépett az Andrej Rubljov elleni negyeddöntőtől a dohai kemény pályás tenisztornán – írta az ATP hivatalos honlapja alapján a Nemzeti Sport.

A magyar játékos menedzsmentjének tájékoztatása szerint a teniszező fáradtságból adódó izomgörcsökkel ébredt csütörtök reggel, ezért a súlyosabb sérülés elkerülése érdekében úgy döntött, visszalép a versenytől, és készül a vasárnap kezdődő dubaji tornára. A világranglistán jelenleg a 46. helyén álló teniszező egyik edzője, Jancsó Miklós hozzátette, a csütörtöki pihenőnap után Fucsovics valószínűleg pénteken utazik a következő verseny helyszínére.

Fucsovics Márton Facebook-oldalán az olvasható, hogy az elmúlt napok „nagy menetelésében” – 12 nap alatt nyolc mérkőzést nyert – elfáradt, „a kimerültség határán van”. A szakmai stábbal közösen úgy döntött, ebben az erőltetett menetben nem kockáztat egy esetleges sérülést, ami a következő időszakra is rányomná a bélyegét.   Andrej Rubljov, akitől Fucsovics Márton kikapott vasárnap a rotterdami döntőben, egyetlen meccs lejátszása nélkül lett elődöntős Dohában, korábban ugyanis Richard Gasquet sem állt ki ellene lábsérülés miatt, az első fordulóban pedig harmadik kiemeltként erőnyerő volt.

nemzetisport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here