12 C
Budapest
péntek, március 1, 2024
HomeKözlekedésFigyelem! Hasznos információk autósoknak az 50-es villamos vonalának felújítása kapcsán

Figyelem! Hasznos információk autósoknak az 50-es villamos vonalának felújítása kapcsán

2021. szeptember 15-én, szerdán folytatódnak az 50-es villamos felújítási munkái a XVIII-XIX. kerületben több helyszínen. A XVIII. kerületben a Szarvas csárda téri és a Baross utcai, a XIX. kerületben a Kossuth téri és az Árpád utcai megállóhelyek átépítése kezdődik.

A Szarvas csárda téren a meglévő elkorlátozások mellett új munkaterületek kerülnek lezárásra, melyek azonban a közúti forgalomban újabb jelentős változásokat nem okoznak.

A tér környékén továbbra is mindkét irányba, egy-egy sávon haladhat a forgalom az Üllői úton, a városhatár felől jobbra kanyarodni a Haladás utca helyett változatlanul a Ráday Gedeon utcánál, illetve a Thököly utcánál lehet.

A Baross utcai megállóhely átépítéséhez kapcsolódó lezárásra kerül az Üllői út Kubinyi utcai, Teleki utcai és Piac tér utcai útcsatlakozása, valamint lezárják a Széchenyi utca és a Teleki utca közötti szervizutat is. A Polgármesteri hivatal épülete előtti parkoló használható lesz, megközelítése a Nefelejcs utca irányából, az Aranyeső, illetve Pálma utca felől lehetséges.
A XIX. Kossuth téren lezárásra kerül a centrum irányú forgalmi sáv a Hunyadi utca és a Szabó Ervin utca között, a munkaterület mellett mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom.
Az Árpád utcánál ideiglenes peron és gyalogos folyosó kerül kiépítésre a Vécsey utca és az Árpád utcai megálló között a villamos vágányok mellett, a munkaterület mellett itt is mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom.

Kérjük, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek a munkaterületek környezetében. Köszönjük!

Forrás: a BP18 Facebook oldala

Népszerű