21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeKatasztrófa 18Figyelem! 2 millió forint nyomravezetői díj a ráckevei Dunaszennyezéssel kapcsolatban!

Figyelem! 2 millió forint nyomravezetői díj a ráckevei Dunaszennyezéssel kapcsolatban!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője kétmillió forint nyomravezetői díjat ajánl fel.

Nagy mennyiségű olaj került a Ráckevei Duna-ágba Szigetszentmiklós magasságában 2020. december 10-e és 12-e között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság környezetkárosítás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást 01000/5904/2020.bü számon.

Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva

nettó 2.000.000,-

azaz kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát Budapest rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett – tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es központi segélyhívón.

(police.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Népszerű