Home Hűha Félelmetes – Megint hallották a furcsa morajló hangokat, amik miatt a tudósok is csak találgatnak – Videó

Félelmetes – Megint hallották a furcsa morajló hangokat, amik miatt a tudósok is csak találgatnak – Videó

0
Félelmetes – Megint hallották a furcsa morajló hangokat, amik miatt a tudósok is csak találgatnak – Videó

Néhány héten belül másodjára is morajló hangokat hallottak az Egyesült Államok nyugati partvidékén, de, hogy mi váltotta ki őket, azt továbbra sem tudni. Hasonló jelenséget korábban Európában is észleltek.

A Földön sokféle dolog adhat ki hangot, de olyan is előfordul, hogy síri csendben hallani különös zajokat. Ez a tudósok szerint egyfajta morajláshoz hasonló, igen változó intenzitású, és van, hogy csak néhány pillanatig tart. A kaliforniai San Diego városában néhány héten belül másodjára is ilyen hangok okoztak kisebb riadalmat – számolt be róla az IFL Science.

A tudományos-ismeretterjesztő oldal szerint a jelenség nem kizárólag az amerikai kontinensen jelentkezhet, amit jól mutat, hogy az utóbbi időszak egyik jellegzetes morajlását a hozzánk közel eső Pozsonyban észlelték. Ez utóbbit fényes nappal váltotta ki valami:

A morajlások forrását, illetve a jelenség pontos hátterét még nem sikerült megfejteniük a tudósoknak. Abban viszont nagyrészt egyetértenek, hogy a zaj valószínűleg nem szeizmikus tevékenység eredménye. Ezt a pozsonyi és a kalifornia eset is erősíti, ugyanis egyiknél sem tapasztaltak földmozgást, de még villámlást és mennydörgést sem.

A kutatók úgy vélekednek, hogy a morajlásokat a légkörben megsemmisülő objektumok is kiválthatják. Vagyis egyáltalán nem biztos, hogy a válaszokhoz a föld alatt kell vizsgálódni.

 

(hvg.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here