12.7 C
Budapest
péntek, március 1, 2024
HomeKultúraFelavatták Pestszentlőrinc-Pestszentime Közéleti Panteonját

Felavatták Pestszentlőrinc-Pestszentime Közéleti Panteonját

Már a mai naptól megtekinthető kerületünk első panteonja, amit azoknak az egykor itt élő, alkotó nagyjaink emlékére készítettek, akik tevékenységükkel közösségünk számára maradandó értéket teremtettek.

A panteont a Tomory Lajos Múzeum kerítésén helyezték el, és a mai ünnepélyes avatásán kerületünk közéleti és politikai személyiségei mellett nagyjaink rokonai, leszármazottjai is részt vettek.

Somody László alpolgármester és Kardos Gábor, az Értéktár Bizottság tagja közösen leplezték le az emlékhelyet.

– Megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan emlékhely avatásán vehetek részt, ahol a kerület nagyjainak állítunk maradandó emléket. Díszpolgárainknak, akik hosszú éveken, évtizedeken vagy akár egy életen keresztül áldozatos munkájukkal hozzájárultak a közjó megteremtéséhez. Tevékenységükkel generációkon átívelő értékeket teremtettek – mondta ünnepi beszédében Somody László.

Az első táblákon azoknak a már elhunyt személyiségeknek a nevét örökítették meg, akik a település történetében meghatározó szerepet játszottak, illetve hosszú éveken át tartó, fáradhatatlan munkájukkal kiérdemelték az itt lakók szeretetét, és ezért elnyerték a kerületi díszpolgári címet.

Jelenleg a következő nevek szerepelnek a kerület panteonján: Eötvös Loránd, Bókay Árpád, Krepuska Géza, Békéssy Sándor, Kuhár Ernő, Prokopp Sándor, Széky Endre, Balogh György, Tekes S. Zsebők Kornélia, Somogyi László, Vitéz József, Komlós Juci, Deák Ferenc Bamba, Rajháthy Aurél, Nemcsics Antal, Kickinger Antal, Dedeó Gyula, Iharos Sándor, Kondor Béla, Hartai Sándor, Kurdi Gyula, Juhos Adrienne

 

bp18.hu

 

Népszerű