Ezt ki kell próbálni! Házi kenyér recept Mosolykától

0
Amennyiben a hosszú hétvége folyamán a pihenést még színesítenétek egy kis konyhai elfoglaltsággal, elhoztuk nektek a Mosolyka Flow egyik recepjét.

Házi kenyér / zsemle alap


HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 bögre kölesliszt
  • 1 bögre csicseriborsóliszt
  • 1 bögre barnarizsliszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál utifű maghèj
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3,5 bögre víz
  • Szezámmag a tetejére (nélküle is működik)

RECEPT:

Ha az alapanyagok közül valamelyik van itthon, de nem liszt, – például egész köles azt leőrlöm/darálom MiniMukival, azaz Thermomixel, de kávédarálóval is megy, csak hosszabb idő. Ìgy totál friss a liszt, de már nálunk is kapható lisztként is a hozzávalók többsége, ha nincs otthon csodaMuki, vagy semmi kedved darálgatni.

Majd a liszteket és a többi száraz alapanyagokat összekeverem végül a citromlé és víz, majd mehet előmelegített 180 fokos sütőbe egy szilikonos vagy sütőpapíros tepsibe/jénaiba a palacsinta tészta sűrűségű, de folyós massza. Akár megszórva szezámmaggal vagy amit csak van itthon a teteje, de mehet bele napraforgómag és más magok is egészben – 60-70 percre.

Nem kell dagasztani, gyúrni!

Figyeljétek, próbálgassátok. Nekem 3. alkalomra lett tökéletes. Kívül ropogós, belül puha. Nincs fehérkenyèr íze és állaga, mégis ízlik nekünk és még fehérjèben, proteinben is gazdag. Pirítósnak is tökéletes.

(https://mosolykaflow.hu/)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here