Ez most nem sikerült – Babos Tímea kikapott a volt junior világelsőtől, búcsúzott az Australian Opentől

0
Babos Tímea kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A 27 éves játékos első találkozójára készült a volt junior világelső ellen, aki 19 éves létére már minden Grand Slam-tornán feljutott a főtáblára, és legyőzte már a háromszoros GS-bajnok német Angelique Kerbert is.

A szerdai mérkőzésen a szaratovi ellenfél 3:0-lal kezdett, majd lendületes játékkal 5:2-re ellépett, és egy második semmire elvett adogatással lezárta a 29 perces nyitójátszmát.

A folytatásban a soproni teniszező 1:1-nél brékelt, majd 3:1-nél ismét bréklabdája volt, de nem tudott élni vele. Potapova erőre kapott, és 2:4-ről sorozatban négy gémet hozva besöpörte a szettet és a meccset is, amely 1 óra 18 percig tartott.

„Sajnálom a mai meccset, abszolút rajtam múlt, kifejezetten rosszul játszottam, több volt ebben” – mondta a Tennis love and game Facebook-oldalnak. „Izgultam, mereven mozogtam, és nem úgy ütöttem a labdát, ahogy az elmúlt hetekben. Ettől függetlenül nagyon küzdöttem, a második szettben voltak sanszaim, de ez most kevés volt.”

A magyar játékos kijelentette, büszke az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményére és a jó mentalitására.

„A hétvégén már elkezdődik egy 250-es WTA-torna itt, Melbourne-ben, meglátjuk, felférek-e rá. Ha nem, akkor hazamegyek, és márciusban Lyonban fogok versenyezni” – mondta a folytatásról.

Babos címvédőként nem indul párosban az Australian Openen, mert partnere, a francia Kristina Mladenovic – aki egyesben ugyancsak bejutott a második fordulóba – lábsérülésre hivatkozva visszalépett a párostól.

(eurosport.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here