15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeSport18Ez az igazi összecsapás: egymás ellen úszott a két magyar olimpikon, Milák...

Ez az igazi összecsapás: egymás ellen úszott a két magyar olimpikon, Milák és Rasovszky, meglepő eredmény született

Különleges eseménynek lehettünk szemtanúi. A tokiói olimpia két érmes úszója, Rasovszky Kristóf és Milák Kristóf egymás ellen versenyzett a szegedi Tiszavirág-sportuszodában.
Összecsapott a medencében a 200 méter pillangón olimpiai bajnok Milák Kristóf és a 10km-en ezüstérmes Rasovszky Kristóf a medencés hosszútávúszó országos bajnokság második napján, 1500 méteren. Bár az ob második napja a korosztályos versenyzőké – a felnőttek az első napi 10km-en és a harmadik napi 5km-es távon állnak rajthoz –, most külön kérésre a sportág két klasszisa is kapott egy-egy pályát.
Az ötkarikás bajnok egy „úgyis régen úsztam már egy ezerötszázon, kipróbálnám” kéréssel fordult edzőjéhez, Virth Balázshoz még a hét elején, és egy olimpiai bajnoknak senki sem mondhat nemet – Rasovszky Kristóf pedig a decemberi nyílt vízi viadalok hajrájára készül ezzel a versenyszámmal. A két olimpikon a legjobb korosztályos versenyzőkkel mérték össze erejüket. Mégsem ők csaptak elsőként a célba. Az ifjúságiak között győztes Betlehem Dávid mindkét nagymenőnél jobbat ment. Rasovszky Kristófnál 12 másodperccel ért előbb a falhoz, Milákot 20 másodperccel előzte meg. Rasovszky 15:32.96-tal zárt, míg Milák Kristóf 15:41.38 alatt teljesítette a távot.

(blikk.hu)

Népszerű